Νίκος Κοκκίνης

Πιανίστας και καθηγητής πιάνου

Ο πιανίστας Νίκος Κοκκίνης αρχίζει τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Ηρακλείου και στη συνέχεια στο Προοδευτικό Ωδείο Ηρακλείου από όπου απέκτησε αριστέυοντας τα εξής πτυχία: Αρμονίας από την τάξη του Γεωργίου Καλούτση, Ωδικής και Πιάνου από την τάξη της Χριστίνας Βασιλάκη, Αντίστιξης από την τάξη του Χάρη Κουρή. Παράλληλα ήταν μέλος για πολλά χρόνια της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διέυθυνση της Κατερίνας Τσαγκαράκη.

​Στη συνέχεια σπουδάζει στην Ουαλία στην τάξη του Michael Young, όπου αποκτά το Bachelor of Music (with Honors) από το Εθνικό Κονσερβατóριο (Royal Welsh College of Music and Drama).

​Από το Σεπτέμβριο του 2002 συνεχίζει με υποτροφίες μεταπτυχιακές σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής στο Λονδίνο (Royal Academy of Music). Αποκτά το δίπλωμα σολίστ πιάνου (Postgraduate Diploma in Performance), την άδεια διδασκαλίας (LRAM), και τον τίτλο Master of Music.

​Έχει συμμετάσχει σε masterclasses πιανιστών παγκóσμιας κλάσης, όπως των Boris Bernman, Oxana Yablonskaya, Sergey Dorensky, Bernard Roberts, Maria Curcio, Μάριου Παπαδόπουλου, κ.ά.

​Ο Νίκος Κοκκίνης έχει κερδίσει το πρώτο Βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου “Julian Jacobson” όπως επίσης του έχει απονεμηθεί το “Lawrence Davies Memorial Award” από το Royal Welsh College of Music and Drama για τις μουσικές του επιδόσεις. Το 2015 τιμάται με “Έπαινο” από τον Δήμο Ηρακλείου «για την κατάκτηση δύο αργυρών μεταλλίων, ως πιανίστας της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου» στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ της Interkultur που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

​Διατηρεί το διεθνούς φήμης μουσικό ιστοχώρο “PianoPractising.com”. Έχει συγγράψει περισσότερα από πενήντα άρθρα για την βέλτιστη προσέγγιση εκμάθησης του πιάνου, τα οποία διαβάζονται από χιλιάδες αναγνώστες ετησίως. Ο ιστοχώρος χαίρει θερμών κριτικών και άλλου τύπου αναγνώριση, όπως: Αναφορές και συστάσεις: Στα “29 Top Piano Blogs That We Love To Follow In 2016”, και στο “ Learn Piano Online From Top 40 Piano Websites And Blogs”.

​Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συνοδεύσει εκτενέστατα κλασσικό τραγούδι. Έχει εμφανισθεί ως πιανίστας των χορωδιών υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Γιάννη Ιδομενέως, Γιάννη Κιαγιαδάκη και Αντώνη Κοντογεωργίου, καθώς και με την ορχήστρα νέων του δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Στο ρεπερτόριό του υπάρχουν έργα από την εποχή Μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Έχει εργασθεί ως πιανίστας και καθηγητής για ένδεκα χρόνια στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας. Από το Σεπτέμβριο του 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου.

  • pianopractising.com, notating.com
  • 6937977530

Ειδικότητες

  • Αντίστιξη
  • Αρμονία
  • Πιάνο
  • Ωδική

Μουσικά είδη

  • Κλασική Μουσική

Πόλεις δραστηριότητας

  • Ηράκλειο

Δραστηριότητες

  • Διδασκαλία ιδιαίτερων
  • Διδασκαλία σε Ωδείο ή Μουσική Σχολή
  • Συνοδεία (Ακομπανιατέρ)

Καριέρα

Ο Νίκος Κοκκίνης είναι πιανίστας και κατάγεται από τo Οροπέδιο Λασιθίου της Κρήτης. Έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σπούδασε πιάνο με την κορυφαία παιδαγωγό Χριστίνα Βασιλάκη στο Προοδευτικό Ωδείο Ηρακλείου και απέκτησε πτυχίο Πιανου με άριστα παμψηφεί. Επίσης πήρε το πτυχίο Αρμονίας με άριστα παμψηφεί στην τάξη του Γεωργίου Καλούτση και το πτυχίο αντίστιξης από την τάξη του Χάρη Κουρή.

Στο εξωτερικό σπούδασε μουσική στο Rοyal Welsh College of Music and Drama με καθηγητή τον Michael Young στο πιάνο όπου απέκτησε το Bachelor's in Music with Honors.

Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στην Royal Academy of Music στο Λονδίνο και απέκτησε το δίπλωμα διδασκαλίας πιάνου της Ακαδημίας, το Postgraduate Diploma in Performance και το Master of Music.

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ πιάνου και σε άλλου τύπου συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει κερδίσει πιανιστικούς διαγωνισμούς και άλλα βραβεία.

Διδασκαλία

1. Εμπειρία οκτώ χρόνων στη διδασκαλία πιάνου στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετανίας.

2. Διδασκαλία του Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM)σε όλα τα επίπεδα με 100% επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις.

3. Διδασκαλία πτυχίου και διπλώματος πιάνου.

4. Προετοιμασία για πιανιστικές auditions σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας.

Ρεπερτόριο

Εκτενές Σόλο ρεπερτοριο από την Baroque μέχρι και την σημερινή εποχή, με βάρος στην κλασσική καιτη ρομαντική περίοδο.

Μεγάλη εμπειρία στην συνοδεία lieder με ρεπερτόριο που εκτίνεται σε πλήρεις κύκλους τραγουδιών από τους κύριους συνθέτες Lied.

Χρεώσεις

Υπό διαπραγμάτευση με το μαθητή.